Στiς 14 Φεβρουαρίου γιορτάζει ο άγιος Βαλεντίνος, ο προστάτης των ερωτευμένων.

 Με αφορμή αυτή την ιδιαίτερη γιορτή, κατά την οποία τα ζευγάρια ανά την υφήλιο έρχονται πιο κοντά, γεμίζοντας με αγάπη την ατμόσφαιρα και τα σπιτικά τους, και επειδή ο έρωτας αφορά όχι μόνο στην ψυχική αλλά και στη σωματική μας υγεία, σας παρουσιάζουμε μερικούς λόγους για να «ερωτευτείτε» το σώμα σας.    

1. Υγιές σώμα σημαίνει υγιής οργανισμός

Όταν τρεφόμαστε σωστά και ασκούμαστε τακτικά, ο οργανισμός μας αισθάνεται υγιής. Η σωστή διατροφή εφοδιάζει το σώμα με τα απαραίτητα συστατικά, ενώ η γυμναστική αποφορτίζει από την ένταση και τονώνει το σύστημα. Συνεπώς, «ερωτευόμαστε» το σώμα μας επειδή μας αρέσει να νιώθουμε και να είμαστε υγιείς.

2.Η σωματική ευεξία μας γεμίζει αυτοπεποίθηση

Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να αρέσουν, να τους προσέχουν στον δρόμο και να αποσπούν θετικά σχόλια από τους φίλους και συγγενείς τους. Όλα αυτά απαιτούν σκληρή δουλειά, η οποία όμως ανταμείβεται πάντα και με τον καλύτερο τρόπο. Και όπως είπαμε και στο προηγούμενο σημείο, η αυτοπεποίθησή μας μεγαλώνει επίσης όταν νιώθουμε ότι αποτελούμε το σωστό πρότυπο.

3. Η δική μας ευεξία επηρεάζει και τον σύντροφο μας

Αν αισθανόμαστε ότι το σώμα μας σφύζει από υγεία, τότε εκπέμπουμε αισιοδοξία. Αυτήν ακριβώς την αισιοδοξία μεταδίδουμε και στον/στη σύντροφό μας, δίνοντας έτσι το έναυσμα να φροντίσει το δικό του/της σώμα με τον ίδιο τρόπο που το κάνουμε κι εμείς. Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η ακτινοβολία της ευεξίας μας σε καταστάσεις κατά τις οποίες ο άνθρωπός μας χρειάζεται επιπλέον στήριξη, όταν δηλαδή αισθάνεται απογοητευμένος ή λυπημένος.

4. Το δυνατό σώμα ασπίδα αντιμετώπισης από νόσους και τραυματισμούς

Αν τρεφόμαστε σωστά και ασκούμαστε σε καθημερινή βάση, τότε αντιμετωπίζουμε τις ασθένειες και τους τραυματισμούς πιο αποτελεσματικά. Κανένας οργανισμός δεν είναι ανίκητος, ωστόσο το δυνατό σώμα αντεπεξέρχεται πιο εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε δυσκολία.

5. Το δυνατό σώμα προλαμβάνει τις ασθένειες

Τείνουμε να το ξεχνάμε, όμως η πρόληψη των νόσων δεν αποτελεί ήσσονος σημασίας ζήτημα σε σχέση με τη θεραπεία τους. Μην το λησμονούμε λοιπόν ότι οι σωστές τροφές συχνά δημιουργούν μία πρώτης τάξης ασπίδα κατά διάφορων ασθενειών, ενώ η τακτική άσκηση δυναμώνει τον οργανισμό εν όψει τυχόν «ανωμαλιών». Οι συνετοί άνθρωποι δεν ζουν μόνο για το σήμερα, μα και για το αύριο!

6. Τέλος, το σώμα μας όπως και η ψυχή συνιστούν την ύπαρξη μας

Ανεξάρτητα από τα πιστεύω του καθενός, όπως αγαπάμε την ψυχή μας και επιδιώκουμε την πνευματική ηρεμία, έτσι οφείλουμε να σεβόμαστε και το σώμα μας. Πραγματικά, γιατί να θέλει να βλάψει κανείς το ίδιο του το «σπίτι»; Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, όλοι και όλες τις παραπάνω συμβουλές και ας «ερωτευτούμε» το σώμα μας!