Εξωτική σαλάτα από το Μεξικό

 Η Μεξικάνικη κουζίνα είναι γνωστή για την ποικιλία γεύσεων, τον πολύχρωμο στολισμό των πιάτων και για την ποικιλία των καρυκεύματων. Το καλαμπόκι είναι βασικό τρόφιμο που χρησιμοποιήται σε πολλά πιάτα.

Σαλάτα με αβοκάντο και καλαμπόκι

Μερίδες: 1

Θερμίδες: 185 kcal/μερίδα

 

Υλικά 

  • 2 κούπες βραμένο καλαμπόκι
  • 2 μέτρια αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
  • 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές φυτικό λάδι
  • 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • λίγο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα μπολ τις ντομάτες, το καλαμπόκι, το μαϊντανό. το κρεμμύδι, και το αβοκάντο.
  2. Ανακατεύετε το φυτικό λάδι, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο και περιχύνετε την σαλάτα.

Tip: Η σαλάτα ταιριάζει πολύ με φρυγανισμένες πίτες.

Το σχόλιο του διαιτολόγου

Η σαλάτα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά και σε αντιοξειδωτικά, περιέχει άμυλο και φυτικές ίνες.