Εξωτική Συνταγή με γαρίδες

Το βασικό χαρακτηριστικό της Ταϊλανδέζικης κουζίνας είναι οι καυτερές πιπεριές και το τσίλι. Το ρύζι, τα λαχανικά και τα θαλασσινά έχουν εξέχουσα θέση στη καθημερινή τους διατροφή. Γενικά η κουζίνα αυτή χαρακτηρίζεται από το πλήθος γεύσεων, πικάντικες, αλμυρές, ξινές και γλυκιές. 

 Τηγανητά νουντλς με γαρίδες

Μεριδες: 2

Θερμιδες: 400 kcal/μερίδα

 

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια νουντλς από ρύζι (μουλιασμένα σε νερό και στραγγισμένα)
  • 180 γρ καθαρισμένες γαρίδες
  • 1/4 φλιτανιού τόφου
  • 2 κουταλιές φυστίκια
  • 1/3 φλιτζανιού σπορέλαιο
  • 1 κουταλιά σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σάλτσα ψαριού
  • 2 κουταλιές ζάχαρη καρύδας
  • 1 κουταλάκι τριμμένη πιπεριά
  • 2 κουταλιές λευκό ξύδι
  • 1 φλιτζάνι φύτρα φασολιού

Εκτέλεση

  1. Στο γουόκ ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το σκόρδο και το τόφου, ανακατεύετε γρήγορα για λίγα λεπτά, χωρίς να τα αφήσετε να ροδίσουν. Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατεύετε γρήγορα.
  2. Μόλις πάρουν άσπρο χρώμα προσθέτετε τα νουντλς και προσθέτετε τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη, την πιπεριά και το ξύδι.
  3. Μόλις μαλακώσουν τα νουντλς προσθέτετε τα φιστίκια και τέλος τα φύτρα φασολιού.

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις γαρίδες με κομμάτια από στήθος κοτόπουλου.

Το σχόλιο του διαιτολόγου

Το γεύμα αυτό περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, άμυλο, ακόρεστα λιπαρά οξέα , φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.