Υγιεινές αλμυρές τηγανίτες

 Το γάλα σόγιας χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από τους Χορτοφάγους. Το γάλα αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Τηγανίτες με γάλα σόγιας και πιπεριές

Μερίδες: 2

Θερμίδες: 135/ μερίδα

Υλικά

  • 150ml γάλα σόγιας
  • 1/3 φλιτζ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 αυγό
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδιφρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 ντοματες πολτοποιημένες
  • 30γρ ψιλοκομμένο τόφου
  • 3 κουταλάκια ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια βασιλικό
  • 1 κουταλάκι κουταλάκι θυμάρι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση 

  1. Αναμειγνύετε το αλεύρι, το γάλα σόγιας, το αυγό, το πιπέρι και το αλάτι και τα χτυπάτε με τον αναδευτήρα μέχρι να γίνει λείο μείγμα. Πολτοποιείτε τη ντομάτα με το θυμάρι και το βασιλικό.
  2.  Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε ελαφρά με το 1 κουταλάκι ελαιόλαδου τα λαχανικά και τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε καλά
  3. Στη συνέχεια βάζετε τα 2 κουταλάκια ελαιόλαδου στο τηγάνι και βάζετε το μισό μείγμα και το τηγανίζετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα, γυρίζετε από την άλλη μεριά και τηγανίζετε μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια κάνετε το ίδιο με το υπόλοιπο. Τοποθετείτε τις τηγανήτες σε πιάτο και τις αλείφετε με τη σάλτσα ντομάτας και βάζετε και το τυρι.

Tip: Τα λαχανικά μπορούν να αντικατασταθούν με λαχανικά της αρεσκείας σας αρκεί να είναι εποχής.

Το σχόλιο του ειδικού

Οι τηγανήτες αυτές περιέχουν πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και πολυακόρεστα λιπαρά. Είναι ιδανικό γεύμα για Χορτοφάγους, για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και για όσους είναι σε περίοδο δίαιτας.