Ο πιο νόστιμος χαλβάς

 

Συνήθως την Σαρακοστή υπάρχει μεγάλο δίλημμα στην σωστή επιλογή γλυκού. Αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να στερηθείτε τις γλυκές απολαύσεις. Σας προτείνουμε ένα απολαυστικό έδεσμα ωστε να μην σας λείψει τιποτα κατα την περίοδο της νηστείας.

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με λεμόνι

Μερίδες: 20 κομμάτια

Θερμίδες: 156kcal/ κομμάτι

Υλικά

  • 4 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια καστανή ζάχαρη
  • 2 ποτήρια χυμό λεμόνι
  • 1 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  • Βράζετε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά και τα ξαφρίζετε με σουρωτήρι.
  • Προσθέτετε το ξύσμα, τη βανίλια και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας σιγά σιγά μέχρι να ξεκολλήσει απο τα τοιχώματα.
  • Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο αφού κρυώσει για μία ώρα.

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το χυμό λεμονιού με οποιοδήποτε χυμό εσπεριδοειδών ή αν έχετε αποχυμωτή με οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκείας σας.

Το σχόλιο του διατολόγου

Το γλυκό αυτό είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά. Είναι κατάλληλο ακόμα και για τους πιο αυστηρούς Χορτοφάγους. Προσφέρει ενέργεια, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.