Καρυδάτα κολοκύθια

Συνήθως τα κολοκυθάκια τα προτιμάτες μ σαλτσες οι οποίες έχουν υψηλές θερμίδες. Σε περίοδο δίαιτας δεν χρειάζεται να ξεχάσε τε το αγαπημένο φαγητό σας, αρκεί να ξέρετε πως να το μαγειρέψετε.

Κολοκύθια γεμιστά με κουκουνάρι και καρύδια

Μερίδες: 5

Θερμίδες: 250 kcal/ μερίδα

Υλικά

  • 10 στρογγυλά κολοκύθια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι άγριο ρύζι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι
  • 1 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 1/2 φλιτζάνι κοπανισμένα καρύδια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε για 5 λεπτά το άγριο ρύζι και το σουρώνετε. Στο μεταξύ πλένετε τα κολοκύθια αφαιρείτε το εσωτερικό τους και το κρατάτε.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το κουκουνάρι, τα καρύδια και το εσωτερικό από τα κολοκύθια ψιλοκομμένο και ανακατεύετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το λευκό και άγριο ρύζι, τον άνηθο, το πιπέρι και το αλάτι. Πρόσθετετε μισό ποτήρι νερό στη γέμιση για να χυλώσει η γέμιση.
  3. Γεμίζετε τα κολοκύθια με τη γέμιση και τα τοποθετείτε στο ταψί προσθέτετε το ελαιόλαδο και νερό. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Το σχόλιο του διαιτόλογου

Είναι σοφή επιλογή για χορτοφάγους,υπερτασικούς, νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, διαβητικούς και για όσους κάνουν δίαιτα. Περιέχει φυτικές ίνες, άμυλο, βιταμίνες. Αν συνδυαστεί με γιαούρτη δίνει πρωτεϊνες υψηλής βιολογικές αξίας.