Μανιταράτο στιφάδο

Όταν είστε σε περίοδο δίαιτας στερείστε τα αγαπημένα σας παραδοσιακά φαγητά, διότι σας εφοδιάζουν με κενές θερμίδες. Αυτό δεν είναι, όμως, απαραίτητο, γιατί μπορείτε να τροποποιήσετε τα αγαπημένα σας πιάτα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υστερούν σε γεύση ή θρεπτικά συστατικά.

Στιφάδο με μανιτάρια πλευρώτους και κάστανα

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 350 kcal/μερίδα

Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κιλό κρεμμύδια κοκκάρι καθαρισμένα ολόκληρα
  • 6 κάστανα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 3 κουταλιές της σούπας σταδίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέντα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ροζ πιπέρι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια με τη μισή ποσότητα ελαιολάδου για 3-4 λεπτά.Ρίχνετε το σκόρδο, τα κάστανα και την υπόλοιπη ποσότητα ελαιολάδου και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτετε τα μπαχαρικά,τα αρωματικά και το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και αφήνετε να πάρουν μία βράση. Έπειτα προσθέτετε το λευκό κρασί ανακατεύετε και το αφήνετε για 15 λεπτά να σιγοβράσει.
  3. Τέλος προσθέτετε το μέλι και τις σταφίδες και αφήνετε για 10 λεπτά ακόμα.

Το σχόλιο του διαιτολόγου

Είναι μία εναλλακτική επιλογή για χορτοφάγους και για όσους θέλουν να αποφύγουν τα κορεσμένα λιπαρά του κρέατος.Προσφέρει θρεπτικά συστατικά με έντονη γεύση, αν συνδυαστεί με καστανό ρύζι προσφέρει πρωτεϊνες υψηλής βιολογικής αξίας.