Τα σουτζουκάκια των χορτοφάγων

 

Η περιορισμένη επιλογή τροφών, σε μια χορτοφαγική δίαιτα οδηγεί σε δίαφορες εναλλακτικές συνταγές με πολύ φαντασία και μεράκι. 

Σουτζουκάκια από ρεβύθια

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 400 kcal/μερίδα

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 125γρ αλεύρι
  • 2-3 μικρές ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσακι μαϊντανό
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • λίγο αλάτι

Για την σάλτσα:

  • 1 ντομάτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 1 /2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε τα ρεβύθια από το βράδυ με χλιαρό νερό και λίγο χοντρό αλάτι.
  2. Το πρωί τα ξεπλένετε και τα δουλεύετε στο μπλέντερ.Μετά προσθέτετε το αλεύρι,το κύμινο,το πιπέρι,το μαϊντανό,το σκόρδο και το αλάτι.Πλάθετε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζετε ελαφρά σε ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο με την ντομάτα,τη δάφνη,το σκόρδο,τη ζάχαρη,το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να βρασουν για 10 λεπτά.
  4. Βάζετε τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα και αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις.

Tip: Συνοδεύετε το γεύμα με 1 κομμάτι φέτα ή 3 κουταλιές βρώμη