Τα σουτζουκάκια των χορτοφάγων
Η περιορισμένη επιλογή τροφών, σε μια χορτοφαγική δίαιτα οδηγεί σε δίαφορες εναλλακτικές συνταγές με πολύ φαντασία και μεράκι.
Σουτζουκάκια από ρεβύθια
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 400 kcal/μερίδα
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 125γρ αλεύρι
- 2-3 μικρές ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσακι μαϊντανό
- 100ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- λίγο αλάτι
Για την σάλτσα:
- 1 ντομάτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 1 /2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε τα ρεβύθια από το βράδυ με χλιαρό νερό και λίγο χοντρό αλάτι.
- Το πρωί τα ξεπλένετε και τα δουλεύετε στο μπλέντερ.Μετά προσθέτετε το αλεύρι,το κύμινο,το πιπέρι,το μαϊντανό,το σκόρδο και το αλάτι.Πλάθετε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζετε ελαφρά σε ελαιόλαδο.
- Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο με την ντομάτα,τη δάφνη,το σκόρδο,τη ζάχαρη,το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να βρασουν για 10 λεπτά.
- Βάζετε τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα και αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις.
Tip: Συνοδεύετε το γεύμα με 1 κομμάτι φέτα ή 3 κουταλιές βρώμη