Τηγανήτες γλυκιές με αντιοξειδωτικά.

Το μήλο είναι το καταεξοχήν φρούτο για γλυκά, πέρα από τη γεύση που δίνει στα γλυκά, περιέχει και ένα πλήθος από θρεπτικά συστατικά.

Τηγανίτες μήλου

Μερίδες : 4

Θερμίδες: 190 kcal/μερίδα

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Υλικά

  • 4 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 3 κουταλιές της σούπας ξεφλουδισμένα αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 75γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 150γρ νερό
  • 50γρ χυμό λεμονιού
  • πολύ λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αυγό, το νερό, το χυμό, τα αμύγδαλα και το αλάτι.
  2. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο. Βυθίζουμε τις φέτες μήλου στο χυλό και τις τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζουμε με κανέλλα και λίγο μέλι αν θέλουμε.