Απολαύστε το αγαπημένο σας γλυκό, χωρίς τις τύψεις των θερμίδων

Το cheesecake είναι ένα πολυαγαπημένο έδεσμα, μα απαγορευμένο ρητά για την διατήρηση της φυσιολογικής σιλουέτας. Παρακάτω σας προτείνετε μια εναλλακτική συνταγή του γλυκού αυτού, με χαμηλές θερμίδες και χαμηλά λιπαρά.

 

 

 

 

Υλικά

  • 350γρ. μπισκότα digestive ολικής αλέσεως
  • 200γρ. βούτυρο κακάο λιωμένο
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος από σόγια
  • 200γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 100γρ. κουβερτούρα  (άνω 60% κακάο) λιωμένη
  • 300γρ βιολογική ή σπιτική μερέντα
  • 2 κουταλιές της σούπας χαρούπι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα τεμαχίζετε όσο πιο πολύ μπορείτε. Έπειτα τα τοποθετείτε σε ένα γυάλινο πυρέξ, ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε ώστε να πάει σε όλο ταψί.
  2. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο περίπου μια ώρα για να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  3. Στο μεταξύ χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη μερέντα, τη λιωμένη κουβερτούρα και προσθέτετε το χαρούπι.
  4. Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στη βάση του cheesecake και το  βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει (περίπου 1-2 ώρες)

Το σχόλιο Διαιτολόγου

Η εναλλακτική αυτή συνταγή για ένα σοκολατένιο cheesecake αποτελεί μια ασφαλή επιλογή από ενήλικες και παιδία. Απαρτίζεται από αγνά και φυτικά υλικά, με εξαίρεση το τυρί κρέμα. Έχει λίγες θερμίδες και χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα και trans λιπαρά.