Η Χαρά Τσιάκλα είναι κλινική διαιτολόγος και αποφοίτησε το 2011 από το τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Φεβρουάριο του 2013 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ίδιου Πανεπιστημίου «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία» με κατεύθυνση Κλινική Διατροφή. Επίσης, έχει αποκτήσει εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στα πλαίσια της πτυχιακής της διατριβής ασχολήθηκε με τη διατροφική ανάλυση παραδοσιακών Κυπριακών φαγητών για το Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής (foodmuseum.cs.ucy.ac.cy). Η μεταπτυχιακή της διατριβή είχε τίτλο «Ομοιότητες και διαφορές στην εντερική μικροχλωρίδα και τις διατροφικές συνήθειες μεταξύ παιδιών με αυτισμό και των τυπικά αναπτυσσόμενων αδερφών τους», περίληψη της οποίας δημοσιεύθηκε στο 1ο τεύχος του DIETS student e‐journal, τον Ιούνιο του 2013.

Άσκησε την πρακτική της άσκηση ως διαιτολόγος στο Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα» και στο Γ.Ν. «Ασκληπιείο» στη Βούλα. Για χρονικό διάστημα ενός χρόνου προσέφερε εθελοντική εργασία στα Πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στο κέντρο της Αθήνας. Από το Σεπτέμβρη του 2013 εργάζεται στην εταιρεία MEDELLA Α.Ε.Β.Ε. ως κλινική διαιτολόγος, ενώ παράλληλα παρακολουθεί άτομα κατ' οίκον για απώλεια βάρους και διαχείριση νοσημάτων σχετιζόμενων με τη διατροφή.

Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και ημερίδες σχετικές με τη διατροφή, συμπεριλαμβανομένων και το 10ο και 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολόγων.